logo
De multe ori am visat sa gasim un loc unde sa uitam de agitatia orasului, sa lasam la o parte stress-ul cotidian, un loc in care sa ne relaxam si sa petrecem cateva ore de rasfat atmosfera calda si intima, terapie cu apa, maini magice si uleiuri miraculoase.

Vino sa ne descoperi! Iti oferim oaza in care te poti rasfata intr-o atmosfera relaxanta, unde mintea, corpul si sufletul se destind si se armonizeaza. Poti incerca experienta multisenzoriala a aromelor, a masajelor si a terapiilor cu apa termala.

Blog

Squash

Sportul societății contemporane la Gemi Sport

Pe scurt Squash-ul este un sport care presupune angajamentul a doi jucători, două rachete, o minge și un teren.

O metodă dinamică de petrecere a timpului liber și în același timp de menținere fizică.

Squash-ul este un sport care își are originea în anii 1500, pe străzile Parisului unde copiii se jucau lovind mingea de un perete.

Squash-ul este un joc distractiv și relaxant, însă pe lângă aceste aspect este un sport care are o serie de beneficii asupra corpului, precum tonifierea la nivelul brațelor și picioarelor, fiind în același timp una dintre cele mai bune metode de combatere a sedentarismului și obezității.

Într-o ședință de 30 de minute se pot arde în jur de 600 de calorii. Acest sport și practicarea sa în mod regulat contribuie la menținerea unei greutăți corporale normale, imbunătățirii coordonării, flexibilității și agilității, ajutând la eliberarea de stres și tensiuni, înlocuindu-le cu bună dispoziție și energie.

Pe lângă toate acestea, Squash-ul:

  • este un sport care produce rezultate în timp scurt, fiind absolut potrivit pentru tinerii societății contemporane.
  • este un sport ușor de învățat, un joc competitiv și care îmbogățește experiența observatorului și jucătorului.
  • este de asemenea un joc distractiv și interesant de strategie, talent, forță mentală și fizică.

Squash-ul este un sport care lucrează cu toți mușchii corpului în aelași timp, ajutând la exersarea swing-ului și dezvoltarea supleții articulare.

Squash-ul este un sport foarte potrivit persoanelor care vor să întrețină activități sportive în cuplu.

Câteva reguli de bază ale Squash-ului

Cu o structură asemănătoare tenisului, cu terenul format din patru pereți, cel din față având o linie de out la înălțimea de 4.57 m, orice minge care depășește acest semn de demarcație este considerată în afara suprafeței de joc.

În partea posterioară terenul are două jumătăți. Serva se face dintr-o jumătate, iar mingea trebuie să lovească peretele din față peste un marcaj.

Un alt rol important în practicarea acestui sport îl are încălțămintea specifică sportului Squash.

În continuare iată un scurt film despre cum se joacă Squash:

No Comments

Post a Comment